Aktivnosti

10 izbornih programa za slobodno vrijeme


Voditelji

Šah
pedagogica Agata Smoljan

Glazbena skupina
odgajatelj Goran Knežević

Dramska skupina
odgajateljica Katarina Fruk

Nogomet
odgajatelj Željko Dodig

Naš eko kutak
odgajateljica Slavka Čipčić

Stolni tenis učenici
odgajatelj

Folklor
odgajateljica Nikolina Špoljar

Stolni tenis učenice
odgajateljica Silva Kramer

Aktivnosti

Svaki naš učenik može se (početkom nastavne godine) uključiti u neki od izbornih programa kojim se želi baviti u slobodno vrijeme.
Prema osobnim sklonostima i potrebama, učenici mogu sudjelovati u sljedećim izbornim aktivnostima:

• knjižnica i čitaonica
• dramska grupa
• glazbena grupa
• nogomet
• stolni tenis
• plivanje
• šah
• teretana

Kroz zajedničko druženje, u ovim se interesnim skupinama uče i razvijaju pozitivna socijalna ponašanja: prijateljstvo, suradnja, uzajamno pomaganje, empatija, tolerancija i bolje razumijevanje sebe i drugoga, što je najbolji put uspješnom samoostvarenju.

Osim programa koji se realiziraju u kući, učenici mogu tijekom godine koristiti termin utorkom od 10-11 sati u plivalištu “Mladost”, kao i brojne organizirane posjete kazališnim i kino predstavama.

Šah je jedna od tradicionalnih slobodnih aktivnosti kojom se učenici bave u našoj ustanovi, prije svega, s ciljem kvalitetnog provođenja slobodnog vremena te razvoja kognitivnih sposobnosti uz pozitivnu i zabavnu atmosferu.

Naši učenici godinama postižu visoke rezultate na regionalnim i državnim natjecanjima. Značajnu ulogu u poučavanju vještine igranja šaha kao i poticanju kognitivnih aktivnosti učenika, odradili su stariji učenici,šahisti.

Voditeljica slobodne aktivnosti Šah je pedagogica Agata Smoljan.

Njezine osnovne zadaće su poticanje pozitivne međusobne komunikacije, razumijevanja i podrške među učenicima te stjecanje sposobnosti prihvaćanja poraza kao poticanja traženja boljih rješenja i divergentnog promišljanja učenika.

Učeći svirati gitaru i pjevati pjesme iz suvremene domaće i strane pop i rock produkcije učenici,članovi glazbene skupine, uz stručno vodstvo odg. Gorana Kneževića, formiraju mali domski glazbeni sastav koji redovito nastupa na Županijskoj domijadi te na prigodnim domskim domjencima.

Dramska skupina okuplja glumce, ne-glumce, profesionalce, amatere i sve koji žele pokazati što znaju, uveseljavati druge i otjerati dosadu. Nije zanemarivo niti da je dramski izraz izuzetno koristan za osobni rast i razvoj mladih ljudi, jer putem dramskih igara uče o životu, isprobavaju razne, tako i problemske, situacije, vježbaju samokontrolu, socijalne i životne vještine tj. vježbaju „za život“. Dramsku skupinu vodi odgajateljica Katarina Fruk.

Nogometna ekipa, pod vodstvom odgajatelja Željka Dodiga, već godinama postiže zapažene rezultate na regionialnim i državnim natjecanji.

Folklorna skupina osnovana je radi očuvanja i njegovanja tradicijskih običaja Hrvatske, radi druženja učenika i kvalitetnog provođenja njihovog slobodnog vremena.

Voditeljica slobodne aktivnosti Folklor je odgajateljica Nikolina Špoljar.

Učenici koji vole slobodno vrijeme provoditi u teretani mogu, pod vodstvom Dine Jandrića, srijedom i četvrtkom uživati u dizanju utega.

Učenice imaju mogućnost igranja stolnog tenisa kao i kombiniranja pilates vježbi i sprava ponedjeljkom i srijedom pod vodstvom odgajateljice Silva Kramer.