BOŽIĆNI SAJAM ispred MAKSIMIRA

Nakon jednogodišnje stanke Božićni sajam se vratio u Maksimir, točnije ispred Maksimira i u skladu s epidemiološkim mjerama.

Učenički dom Maksimir od ove je godine Ambasador klimatskog pakta Europske komisije pa je sajam osim humanitarne prodaje imao priliku educirati sve posjetitelje i ukazati na potrebu smanjenja otpada te ponuditi održiva rješenja za božićno uređenje i pozvati sve na odgovornu blagdansku kupovinu.  Tema ovogodišnjeg sajma bila je „Reuse&Upcycle“ odnosno ponovna upotreba pa je sve što se moglo naći na štandu; od ukrasa i nakita, preko božićnih vjenčića za vrata do poklon vrećica, nastalo ponovnom upotrebom i vrijednim rukama učenika i njihovih odgajateljica. Apsolutni hit sajma bili su Borko Džemperić i Ogrnuti vjenčić nastali od starih ili premalih vesti koje su umjesto u otpadu završile na nečijem boru ili vratima i pokazali da kreativnost i vrijedne ruke osim što mame osmijeh i oplemenjuju naše okruženje, mogu pomoći planetu.

Sajmu su se pridružili i učenici 2. b razreda Osnovne škole Bartola Kašića svojim božićnim čestitkama i pridonijeli humanitarnom cilju, a sva prikupljena sredstva donirana su udruzi Mali zmaj.

Od srca se zahvaljujemo svima koji su sudjelovali i doprinijeli plemenitom cilju.