GDJE JE NESTAO BIJELI ZEC?

Na to su pitanje trebali odgovoriti učenice i učenici učeničkih domova Dore Pejačević i Maksimir u igri inspiriranoj Alisom u zemlji čudesa i organiziranoj povodom Tjedna mozga.

Park Maksimir postao je na dva sata Zemlja čudesa u kojoj su učenici uz pomoć logike morali otključati zagonetna vrata, odgonetnuti gusjeničine ne baš suvisle savjete, slijediti tragove bijelog zeca i pronaći sakrivene ključeve kako bi se vratili kući.

Igra „U potrazi za bijelim zecom“ bila je grand finale obilježavanja Tjedna mozga u Maksimiru koji se ove godine održao pod geslom „Vratimo mozak na daljinu kući“. Nakon dvije godine života u uvjetima pandemije, online nastave, (samo)izolacije i posljedica na koncentraciju i zapamćivanje koje ovi uvjeti, zajedno s preboljenjem bolesti Covid-19, nose, bilo je nužno vratiti mozak naših učenika na daljinu kući.

Odigrana maksimirska avantura, osim što je potaknula razvoj kreativnosti i stvaranje novih sinapsi u mozgu uprezanjem vijuga i logičkim zaključivanjem,  podsjetila je sve koliko su zabavne dobre, stare igre na otvorenom. A tko je na kraju pronašao bijelog zeca? Zapravo i nije važno. U ovoj igri svi su pobjednici!