Mjeseca hrvatskoga jezika 2021.

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje obilježio je  Mjeseca hrvatskoga jezika od 21. veljače do 17. ožujka 2021. godine. Manifestacija je započela obilježavanjem Međunarodnog dana materinjeg jezika i završava na dan kada završavaju Dani hrvatskog jezika.

U sklopu iste manifestacije obilježava se i Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva. Proglašenje tog dana inicirao je Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje, koji je 22. veljače odabrao kao spomen na dan kada je 1483. godine tiskana prva hrvatska knjiga – Misal po zakonu rimskoga dvora.

U tom razdoblju Institut je na svojim mrežnim stranicama predstavio mrežno izdanje Hrvatske školske gramatike

U godini posvećenoj čitanju obilježavanjem Mjeseca hrvatskoga jezika  želi se skrenuti pozornost svima na važnost promicanja vrijednosti i ljepote hrvatskoga jezika.

Jezik je živ onoliko koliko ga koristimo stoga vas pozivamo da se kroz godinu čitanja više pozabavimo primjenom jezične norme hrvatskoga standardnog jezika.

 U tome vam možemo pomoći tako što smo za vas pripremili popis mrežnih stranica koje se bave navedenom tematikom. Linkove možete pronaći na službenoj stranici Doma.