Noć knjige 2022.

U povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dana hrvatske knjige (22. travnja), a pod budnim okom maskote – lakrdijaša Perice, od 22. do 25. travnja održana je nacionalna manifestacija Noć knjige. Glavna tema bila je sloboda te knjiga kao prostor slobode.

Tim povodom u Domu smo organizirali Spoj na slijepo s knjigom koji je polučio veliki uspjeh jer je košara s (ne)poznatim poklonima isti dan ispražnjena.

Iskoristili smo i priliku da uživamo u ponuđenim programima pa smo učenike poveli u šetnju Gornjim gradom gdje su mogli čuti priče tajnog Zagreba o književnicima i njihovim likovima i upoznati Zagreb iz vremena Marija Jurić Zagorka, a sve u organizaciji Gornjogradskih coprnjica.

Organizatori Noći knjige priredili su i seriju promotivno poučnih videa Perica lak na peru, svakom nađe pravu mjeru! koji se mogu pratiti na društvenim mrežama manifestacije (https://nocknjige.hr/)

Osim što se po prvi put organizirala u proširenom formatu zanimljivost ovogodišnje Noći knjige je uključivanje proizvođača računalnih igara koji su pokazali kako se i igre mogu povezati s knjigom i književnošću. Tako su se posjetitelji narodnih knjižnica mogli okušati u igranju najbolje hrvatske računalne igre Saint Kotar.

Do iduće Noći knjige vrijeme u Domu ispuniti ćemo hrpom knjiških događanja. Uživajte u knjizi i slobodi koju ona donosi.