OBAVIJEST- plaćanje smještaja i prehrane

Poštovani roditelji, učenici i studenti, slijedom Vaših upita obavještavamo Vas kako niste u obvezi izvršiti plaćanje za mjesec travanj 2020. godine. sve dok učenik/ca ne nastavi koristiti usluge Doma.

Ukoliko ste uplatili puni iznos roditeljskog udjela za mjesec ožujak (630,00kn), polovina iznosa biti će umanjena u mjesecu u kojem će učenik/ca nastaviti koristiti usluge smještaja i prehrane u Domu.

S obzirom na novonastalu situaciju i postupanje po uputama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske rad Doma nesmetano se odvija u smanjenom obujmu u kojem se obavljaju nužni i neodgodivi poslovi vezani uz funkcioniranje ustanove.

Za sve upite i informacije, najbolje je kontaktirati nas elektroničkim putem na info@udm.hr i putem:

Tel/Fax: +385 1 2300632, Tel: +385 1 2300336.

Odgajatelji i stručna suradnica će zbog novonastale situacije raditi od kuće te naše učenike upućujemo na komunikaciju s njima putem e-maila, telefona/mobitela.

U nastavku prilažemo obrazloženje Uprave za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Temeljem mnogobrojnih upita koje dobivamo ovih dana za plaćanje smještaja i prehrane u učeničkim domovima dužni smo istaknuti da je vezano za organizaciju rada odgojno-obrazovnih ustanova Vlada Republike Hrvatske donijela Odluku o obustavi izvođenja nastave u visokim učilištima, srednjim i osnovnim školama te redovnog rada ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja i uspostavi nastave na daljinu (Narodne novine, broj 29/2020) te Odluku o izmjeni Odluke o obustavi izvođenja nastave u visokim učilištima, srednjim i osnovnim školama te redovnog rada ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja i uspostavi nastave na daljinu (Narodne novine, broj 32/2020).  

Sukladno navedenome, upućujemo vas da za učenike koji za vrijeme obustave nastave ne koriste usluge učeničkog doma, odnosno podrazumijeva se da imaju opravdani izostanak, u tom periodu ne naplaćujete troškove roditeljskog udjela korištenja usluga.

U slučaju da su troškovi za mjesec ožujak već naplaćeni, umanjit će se za iznos izostanka u sljedećem mjesecu u kojem će učenik nastaviti koristiti usluge smještaja i prehrane u učeničkom domu.

Također, s obzirom na neizvjestan razvoj svakodnevnih događanja vezano uz situaciju s Covid-19, molimo Vas da kontinuirano pratite web stranicu Ministarstva znanosti i obrazovanja  https://mzo.gov.hr/ na poveznici https://skolazazivot.hr/nastava-na-daljinu-cesta-pitanja-i-odgovori/, gdje se stalno nadopunjavaju odgovori na često postavljena pitanja (ČPP).

S poštovanjem,

Ravnateljica

Zdravka Puljiz