Orange the World

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u domu je otvoren „Narančasti kutak“ s ciljem senzibiliziranja učenica i učenika, djelatnika, ali i svih gostiju doma, na problem nasilja nad ženama i djevojkama te smo na taj način podržali UN-ovu kampanju Orange the world i 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama.
U Narančastom će se kutku učenice i učenici moći 16 dana, od 25. studenog do 10. prosinca, informirati o temi nasilja nad ženama i djevojkama, mehanizmima prevencije i pomoći, moći će izraziti svoje mišljenje; što je dobro, a što vide kao problem u svojoj okolini po pitanju rodne ravnopravnosti i nasilja nad ženama i djevojkama te kako oni podupiru rodnu ravnopravnost. Također su pozvani kreativno se izraziti fotografijom na temu Orange the world koje ćemo;zajedno s njihovim zapažanjima, izložiti na tematskoj izložbi.
Cijela priča bila bi nezamisliva bez Ženske sobe, Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje i Kuće ljudskih prava koji su nam donirali informativne i promotivne materijale na čemu im zahvaljujemo.