Posjet knjižnici August Cesarec

Povodom Mjeseca hrvatske knjige, koji traje od 15.10. do 15.11., u Institucijama diljem Hrvatske održava se niz događanja kojima se želi privući što više korisnika knjigama i čitanju. Knjižnica August Cesarec odlučila je privući srednjoškolsku populaciju u svoje prostorije i na licu mjesta pokazati im što sve jedna knjižnica nudi. Uz suradnju sa knjižničarkom Ivanom Jirsak iz knjižnice A.Cesarec organizirali smo posjet toj gradskoj knjižnici koja se nalazi na adresi Šubićeva 40/2 ( odmah pored tržnice na Kvatriću).

Učenici su bili oduševljeni uređenjem prostora. Upoznati su da knjižnica ima više odjela, a posjeduje i različite vrste domaće i strane literature i časopisa. Maturante je posebno interesirala literatura za maturu sa čime ih je upoznala knjižničarka Ivana. U sklopu knjižnice postoji prostor za učenje koji je u potpunosti računalno opremljen i prilagođen učenju. Tu se nismo previše zadržavali zbog korisnika koji su učili i pisali referate. Prostorija za održavanje radionica, predavanja i prezentacija oduševila nas je svojom prostranošću, opremljenošću i time što je u potpunosti prilagođena svrsi.

Najviše zanimanja učenika privukli su uređaji za samozaduživanje i samorazduživanje knjiga koji su trenutno postavljeni samo u toj gradskoj knjižnici. Osim što su jednostavni za rukovanje ti uređaji svima štede vrijeme i živce jer ne morate čekati u redu da vratite knjigu.

Na kraju su se učenici zahvalili knjižničarki Ivani na gostoprimstvu, a naše jednosatno druženje završilo se pozivom na suradnju koji su učenici rado prihvatili.