Rujanske radosti

Početak školske godine stresno je razdoblje za sve učenike, a pogotovo za one, koji po prvi put napuštaju obiteljski dom i dolaze u nepoznatu sredinu. Kako bi se što prije opustili i prilagodili pravilima boravka u našem Domu pobrinuli su se naši odgajatelji koji su već organizirali niz aktivnosti za „nove“ ali i za „stare“ učenike.
Što god da vam govorili smijeh je najbolji način za početak škole. Zato smo svim novim učenicima organizirali posjet kazalištu Kerempuh gdje će ih uveseljavati Tarik Filipović i Rene Bitorajac u predstavi „Spektakluk“.
Kažu da pod srednjovjekovnim Zagrebom postoje tuneli koji vode sve do utvrde Medvedgrad na planini iznad grada. Duboko u tim tunelima, ukleta zmijska kraljica ljubomorno čuva izgubljeno medvedgradsko blago. To je samo jedna od nebrojenih zagrebačkih zmijskih legendi s kojima ćemo upoznati naše učenike, nove stanovnike Zagreba. Razgled grada Uspavani zmaj otkrit će im drevnu “reptilsku” predaju, saznat će pokoju zanimljivu činjenicu o zagonetnom udruženju, naučiti o zagrebačkim ezoteričnim misterijima i razgledati isklesane zmije i zmajeve Zagreba.
Za sve aktivne sportaše i one kojima je sport samo dio televizijskog programa organizirali smo „Dane sporta u Domu“ koji će se održati 24.- 25.09.2014.godine. U večernjim satima u i oko Doma održat će se turniri u malom nogometu, stolnom tenisu i šahu. Ekipe se već pripremaju, kopačke se čiste, šahovske figure slažu, a loptice za stolni tenis sve brže nestaju iz zbornice.
Kako se povećavaju školske obaveze tako se zahuktava i atmosfera u našem Domu pa će u listopadu odgajatelji imati pune ruke posla, a učenici pregršt slobodnih aktivnosti na izbor.
Pa zar to nije savršena okolina za odrastanje? Procijenite sami…