Šetnja Zagrebom

I ove nas je godine, sada već tradicionalno, kazivačica Iva povela u obilazak grada i priuštila pravu gričku avanturu na kojoj smo učili, rješavali zagonetke, otkrivali tajne lokacije i smišljali vještičje čarolije.
Ovako glase (čitati s oprezom!):
Henkari:
Iz Klovićeve glave, lovimo mrave!
Coprnice:
Moje oči, golubova glava,
čarobne moći, nitko ne spava.
Suci:
Krokodilske oči i novorođensko dijete
može vam pomoći da budete lijepe.
Ako budete lijepe vi
možda na vješanju nećete završiti.

A ovo ste rekli vi:
Učenici koji su ove godine postali dio doma Maksimir, među kojima sam i ja, bili su sa svojim odgajateljicama u obilasku grada. Dom nam je omogućio izvrsnu vodičku koja nam je rekla i pokazala puno zanimljivih i povijesnih činjenica o gradu u kojem ćemo sada boraviti.
Vodička nam je i napravila super igru u kojoj smo se služili informacijama koje smo dobili od nje, a uz igru smo se sprijateljili s nekim novim učenicima doma i super se zabavili.
Sve u svemu, ovo je bilo jedno lijepo, poučno i zabavno iskustvo koje smo stekli.

Lucija Iličić

Na razgledu grada mi je bilo neočekivano lijepo. Na taj razgled sam išla prvenstveno kako ne bih morala biti na nastavi, te nisam očekivala ništa slično onome što nas je dočekalo. Očekivala sam da će nas dočekati normalan vodič koji će nam preopširno opisivati povijest grada s činjenicama koje nitko neće zapamtiti. Ali umjesto toga, dočekao nas je vodič tj. vodička (ili vodičica ako vam je tako draže) koja je bila drugačije odjevena te se predstavila kao Crna kraljica. Ispočetka mi je to bilo malo neobično i djetinjasto, ali moram priznati da sam bila zaintrigirana. Nakon obilaska manjeg dijela grada smo bili podijeljeni u grupe te poslani u avanturu. Zagonetke tj. njihovo rješavanje mi je bio najdraži dio, a taj doživljaj je bio još slađi kada smo shvatili da smo prvi riješili sve zadatke i pobijedili. Vrhunac svega toga su ipak bili slatkiši koje smo dobili kao nagradu.
Katarina Smetko