Studeni bez otpada

Jeste li znali da je za proizvodnju jedne majice kratkih rukava potrebno 2700 litara pitke vode, a nosimo ju u prosjeku šest puta prije nego što ju bacimo u otpad?  Posljednjih 20 godina industrijski rast i razvoj doveo je do povećanje blagostanja ljudi što je za posljedicu imalo rast količine otpada te nastanak globalnog ”ekološkog” problema.

Što je zapravo otpad?  To je svaka stvar/predmet koji vlasnik želi ili mora odbaciti. Neadekvatna briga za otpad ugrožava ljude i planetu na kojoj živimo. Rješenje problema leži u cjelovitom sustavu gospodarenja otpadom, ali i u preuzimanju odgovornosti svakog pojedinca za svoje postupke. Uvođenjem „malih“ promjena u našu svakodnevicu možemo utjecati na smanjenje količine otpada i zaštitu planeta Zemlje.

U toku mjeseca studenog od 20. – 28. studenog obilježava se EUROPSKI TJEDAN SMANJENJA OTPADA s ciljem promicanja aktivnosti podizanja svijesti o održivom upravljanju resursima i otpadom. Mi vas opozivamo da se tijekom cijelog mjeseca studenog okušate u izazovu smanjenja otpada u svome okruženju. Pripremili smo vam šalabahter sa savjetima kako to učiniti.

MJESEC BEZ OTPADA

Sve što trebaš napraviti je stisnuti Sviđa mi se (Like) na savjete koje si iskoristio (može ih biti više), a ako želiš u komentar napiši način.  Na kraju mjeseca zbrojiti ćemo lajkove i vidjeti koje savjete ste najviše birali. Za sve odvažne i željne znanja i promjena pripremili smo puno poučnih i zanimljivih aktivnosti i materijala kojima ćemo upotpuniti mjesec borbe protiv otpada koji nas sve više guši.