TJEDAN MENTALNOG ZDRAVLJA

Ovogodišnja tema Tjedna mentalnog zdravlja je LJUBAZNOST. Zašto je ona toliko važna u ovo vrijeme?

Priča iz karantene: Prošli tjedan, dok sam čekao u socijalno distanciranom redu ispred supermarketa počela je padati kiša. Jedan je zaposlenik supermarketa primijetio da smo mokri i izašao van s hrpom kišobrana. Pažljivo je dezinficirao ručke i podijelio nam ih uz osmijeh. Na moje iznenađenje, oči su mi zasuzile. U trenucima u kojima se osjećaš usamljeno i izolirano, odjednom sam osjetio povezanost.

Kada bi vas pitali kada ste zadnji put bili ljubazni prema nekome ili iskusili ljubaznost i vi biste ispričali priču o trenucima koji su vas ganuli, kada ste se osjećali zaštićeno i voljeno.

Budite ljubazni!

Ali ne zaboravite sebe!

Pred nama je kraj nastavne godine, ispitivanja, testovi, zaključivanje ocjena i ona sveprisutna neizvjesnost. Moramo zatvoriti jedno poglavlje, a još uvijek ne znamo kada i kakvo će biti iduće.

Ono što znamo i možemo je brinuti o sebi i svom mentalnom zdravlju i vjerovati u pozitivne ishode.

  • VJERUJ U SEBE i svoje sposobnosti jer imaš sve što ti treba da uspješno završiš školsku godinu.
  • PREUZMI KONTROLU. Iako ne možeš biti 100% siguran/sigurna u ishod, možeš kontrolirati koliko ćeš učiti, kako ćeš rasporediti svoje vrijeme, hoćeš li tražiti pomoć…
  • OKRUŽI SE OPTIMIZMOM i ljudima koji će ti pružiti podršku kakva ti je potrebna.
  • PRISJETI SE PROŠLIH ISKUSTAVA. Bilo je i prije situacija u kojima ti je bilo teško i uspio/uspjela si ih prebroditi. Ako nisi, iskoristi to iskustvo da ne ponoviš grešku i pretvori je u uspjeh.

Mišljenje koje prihvatite o sebi duboko utječe na način na koji vodite svoj život. Ono može odrediti hoćete li postati osoba koja želite biti i hoćete li postati ono što želite.

Prebacite se na RAZVOJNI MENTALNI SKLOP!

Više o tome kako svoj mentalni sklop usmjeriti ka razvoju i uspjehu: https://drive.google.com/file/d/1lSUNR5s_OZKkcZj-DyDPDGCL7UlB0v1n/view?usp=sharing