TJEDAN MOZGA U MAKSIMIRU 2021

Tema Tjedna mozga, koji se obilježava od 15. do 21 ožujka, na nacionalnoj razini je Mozak i COVID odnosno Mozak i (digitalna) evolucija.

Jedna od posljedica pandemije je povećano korištenje interneta i digitalnih medija za svakodnevne zadatke (učenje, druženje, posao, i sl.). Stoga se postavlja pitanje na koji način digitalni mediji i tehnologije utječu na naš mozak, doživljavanje svijeta oko nas i obrađivanje informacija, te kakav je utjecaj novih tehnologija na naše zdravlje.

Ono što je sigurno jest da je našem mozgu potrebna, u posljednje vrijeme zanemarena, fizička aktivnost i boravak na zraku, posebno u ovo digitalizirano doba. A kad spojimo fizičku aktivnost s vježbanjem moždanih vijuga, učenjem i opažanjem, ima li boljeg recepta za mozak?

Zato ćemo ovaj Tjedan mozga obilježiti u Parku Maksimir, a kako nam epidemiološke mjere onemogućavaju da pozivamo goste na svoje aktivnosti i ove smo godine pripremili online aktivnosti. Na poveznici ćete moći tijekom cijelog tjedna vježbati svoje moždane vijuge, učiti o mozgu na zabavan način, saznati što je digitalna demencija, kako digitalizacija oblikuje naš mozak te pročitati savjete kako prevenirati štetne posljedice pretjerane digitalizacije, a u rubrici “Mozak na pašu” svaki dan objavljujemo prijedlog pješačke rute u Zagrebu koju treba “osvojiti” kako bismo osvijestili potrebu “ostavljanja ekrana” i boravka na svježem zraku. 

PROGRAM TJEDNA MOZGA U MAKSIMIRU 2021

Online Tjedan mozga u Maksimiru

Tjedan mozga u Maksimiru organiziran je u suradnji s Brain Awareness Week i Dana Foundation na čijim stranicama možete pronaći još mnoštvo zanimljivih sadržaja i ideja za obilježavanje Tjedna mozga.

Do mozganja!