Tragovima nepoznatog Zagreba…

iz programa Secret Zagreb Walks

Poznato je da se dobro dobrima (i strpljivima) vraća pa je tako odgajateljica Fruk odlučila iznenaditi vrijedne maturante i povela ih u razgled grada. U početku se činilo da će to biti još jedan dosadan razgled ali njezini maturanti ubrzo su shvatili da ih čeka nešto neobično i tajnovito.

Naime, ispred Kamenitih vrata dočekala ih je misteriozna kazivačica i povela u otkrivanje tajni „Opsjednutog Zagreba“. Uputili su se prema starom Jurjevskom groblju koje se, nećete vjerovati, nalazi samo 15ak minuta hodanja od centra Zagreba. Dok se polako spuštao mrak, odgajateljica Fruk i njezini sve više uplašeni maturanti šuljali su se tihim ulicama i iz daljine promatrali neke od kuća i vila za koje se priča da su uklete i da u njima i dalje stanuju njihovi umrli i prokleti vlasnici… Saznali su za neke povijesne činjenice i lokacije koje su nepoznate većini zagrepčana djelom zbog toga što stvarno tjeraju strah u kosti, a djelom i zato jer su nedovoljno istraženi.

Nakon nekoliko sati hodanja starim i mračnim zagrebačkim gradom Gradecom završila je njihova avantura i maturanti su stvarno bili pod dojmom ali gdje je nestala misteriozna kazivačica zaogrnuta crnom kapuljačom, gdje se nalazi skriveno medvedgradsko blago, tko je zla Crna kraljica, kamo vode tuneli prokopani duboko ispod Zagreba???

Čini se da „Opsjednuti Zagreb“ krije još jako puno tajni 😉

Valentina Linarić