Unapređivanje školskog vođenja

Sudjelovanje u PROJEKTU ERASMUS+KA1

Predsjednica Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja Suzana Hitrec  uputila je početkom 2019. godine, poziv ravnateljima svih srednjih škola i učeničkih domova Republike Hrvatske da se jave za sudjelovanje u projektu „Unapređivanje školskog vođenja“ (Improving School Lesdership) u okviru Erasmus + KA1 aktivnosti.

Ravnateljica  doma  Zdravka Puljiz prikupila je svu potrebnu dokumentaciju, napisala motivacijsko pismo i Učenički dom Maksimir prijavila za sudjelovanje u projektu.  

Po prvi puta Udruga se javila kao nacionalni konzorcij i projekt je odobren. U projektu će sudjelovati 20 srednjih škola i učeničkih domova iz različitih dijelova Hrvatske.

Sudionici projekta tijekom 2019./2020. godine ići će na usavršavanje u nekoliko europskih zemalja, kako bi unaprijedili kvalitetu rukovođenja odgojno-obrazovnim ustanovama temeljem preporuke o ključnim kompetencijama za cjeloživotno obrazovanje Vijeća Europske Unije od 22. svibnja 2018.

Usavršavanjem se želi pojačati razina  digitalnih kompetencija, razina jezičnih kompetencija u poslovnom i drugom okruženju i podržavanje učenja jezika važnih za radne i ostale situacije koje mogu doprinijeti komunikaciji i suradnji s drugim zemljama.

Ravnatelji će stečene kompetencije vođenja i upravljanja  srednjoškolskom  ustanovom  primijeniti u razvoju ustanova u kojima rade, te će povećati  mogućnosti UHSR-a za suradnju s ostalim europskim ustanovama i školama.

Stečena znanja i razmjena iskustava sa kolegama iz Europe, omogućiti će uvođenje novina u upravljanju i vođenju odgojno-obrazovnih ustanova, razvijanju tolerancije prema različitostima, poticanje empatije prema slabijima i uvažavanju različitih kultura i običaja.

Nadamo se da će Učenički dom Maksimir sudjelovati u što više  europskih projekata , te da će se osnaženim kompetencijama ravnateljice, veći broj zaposlenika i učenika  aktivno uključiti u različite vrste mobilnosti.

Spremni smo i otvoreni za novu suradnju i radujemo se  novim znanjima i vještinama.