Druga mobilnost - Tenerifi

image description
icon

Druga mobilnost u sklopu GrOw GREEN projekta na Tenerifima

U sklopu KA1 projekta GrOw GREEN odgajateljice Nikolina Špoljar Srebačić i Silva Kramer sudjelovale su na tečaju „ Environmental Education : Learning and acting for a Better Future“ održanom u San Christobal de la Laguni (Tenerife) od 23. – 28. siječnja 2023.
Tečaj je za cilj imao upoznati sudionike s konceptima održivog razvoja i provođenjem konkretnih aktivnosti održivosti u odgojno – obrazovnim ustanovama. Odgajateljice su se upoznale s načinima uključivanja okolišnih tema u planove i programe ustanova. Stekle su praktične alate za razvijanje svijesti kod učenika o osobnoj odgovornosti i vlastitoj ulozi o očuvanju okoliša. S ostalim sudionicima diskutirale su o ulozi obrazovanja i profesora u oblikovanju svijesti o očuvanju okoliša. Praktični dio tečaja temeljio se na osmišljavanju aktivnosti koje bi pozitivno utjecale na ustanovu u kojoj rade kao i širu zajednicu pritom koristeći naučene metode.
U sklopu terenske nastave organiziran je obilazak mjesta La Lagune, botaničkog vrta Palmetum u Santa Cruzu i vulkanske planine Teide. Na svakoj od navedenih lokacija prikazano je koji elementi su korišteni za razvijanje ekološke svijest posjetitelja i stanovnika s obzirom na specifičnosti života na Otoku. Odgajateljice su stekle su vrijedna poznanstva s profesorima diljem Europe te upoznale njihovu praksu odgoja i obrazovanja o očuvanju okoliša.
Više o svemu pogledajte u priloženom Dnevniku putovanja

image description
image description