Treća mobilnost - Tenerifi

image description
icon

Treća mobilnost u sklopu GrOw GREEN projekta na Tenerifima

U sklopu KA1 projekta GrOw GREEN odgajateljica Tea Lučić sudjelovala je na tečaju „ Creativity for the future: promoting Critical Thinking and Problem-Solving in the classroom“ održanom u gradu Puerto de la Cruz (Tenerife) od 19. – 25. ožujka 2023.
Cilj tečaja u organizaciji Erasmus learning academy bio je potaknuti sudionike na kreativne metode rješavanja problema, razmatranje alternativnih metoda rada s učenicima, poticanje kritičkog mišljenja, rješavanje problema na novi način i osvještavanje vlastitih prepreka kreativnosti.
Odgajateljica je kroz tečaj upoznata s najvažnijim elementima vezanima uz kreativnost i kritičko mišljenje te je produbila znanja o formalnom, neformalnom i informalnom učenju. Osim toga, učila je kako razviti aktivnosti i igre s ciljem oblikovanja kreativnog razmišljanja, koje posredno dovode do jačanja vještina rješavanja problema, ali i pozitivno utječu na samopoštovanje učenika. Jedan od ciljeva tečaja bio je i upoznati i prakticirati ICT alate koji potiču kreativnost i kritičko razmišljanje, u svrhu poticanja motivacije kod učenika i međusobnu suradnju. Konačno, odgajateljica je podijelila iskustva vlastite prakse s kolegama iz inozemstva, stekla vrijedne uvide i informacije o njihovim načinima rada te stvorila nova poznanstva i potencijalne buduće suradnje. U sklopu terenske nastave organiziran je obilazak mjesta La Orotava, gradića Garachica, vulkanske planine el Teide te mjesta Icod de los Vinos. Sve su lokacije omogućile uvid u kulturnu baštinu, prirodne ljepote i način života lokalnog stanovništva, a time i dodatno obogatile svakog sudionika.
Više o svemu pogledajte u priloženom Dnevniku putovanja

image description
image description
image description