Tajne agentice otkrile tajne kvarta prvim razredima

image description
image description
image description
icon Izborni program    icon 3

Tajne agentice otkrile tajne kvarta prvim razredima


Nova školska godina je uvijek vrijeme za upoznavanje, a novim je učenicima u domu to i vrijeme za upoznavanje svog novog grada, ali i kvarta. I njegovih tajni.
(Tajne) Agentice zajednice iz našeg doma potrudile su se napraviti mapu našeg kvarta tj neposrednog okruženja Učeničkog doma Maksimir kako bi novi učenici upoznali i otkrili sve zanimljivosti koje kriju ulice oko doma.
U digitalnoj mapi koja služi kao vodič za šetnju po kvartu možete upoznati simbole našeg kvarta, preporuke zanimljivih mjesta za kavu i druženje, ali i odgovore na pitanja poput „Što kad mi se jede nešto slatko?“ i „Gdje se nalazi najpopularniji proljetni Instagram selfie spot u Zagrebu?“
Mapa kvarta i vodič za šetnju kojoj pristupate ovdje.
Mapa je nastala tijekom prošle godine u okviru projekta (Tajni) Agenti zajednice kojeg je u našem domu vodila interpretatorica baštine Iva Čaleta Pleša. Naše su tajne agentice Katja, Mia, Hana, Mihaela, Patricija, Antonija, Ema i Katarina istraživale neposredno okruženje doma, bilježile fenomene i zapisivale što oni njima znače te zajedno uz voditeljicu Ivu i odgajateljicu Katarinu napravile mapu koja služi novim učenicima za upoznavanje i snalaženje po kvartu, a sadrži sve must have informacije za ugodan život u Maksimiru i oko njega.