Knjižnica

Knjižnica

Aktualnosti knjižnice Učeničkog doma Maksimir.

Više
image description
Obavijest Uč. dom Maksimir

Svibanj je u znaku Slikovnica

Do sada smo našim učenicima predstavili različite književne žanrove. Napokon je na red došao jedan kojeg većinom obožavaju djeca, a to je slikovnica. Fond naše knjižnice može se pohvaliti s malim brojem primjerak te vrste, ali nas to nije spriječilo da skupimo dovoljno materijala koji nam može pomoći da naši učenici i fizički dođu u kontakt s takvom literaturom. Prekrasne ilustracije bez teksta, jednostavna priča koji pogađa u srž problema ili samo knjiga koja bruji i zuji o materiji koja nas okružuje. Slikovnicu nije jednostavno smjestiti u prostor pa smo odlučili posvetiti joj cijeli mjesec. Radoznalci koji ne stignu do naše knjižnice moći će sve otkriti i ovdje.

image description
Obavijest Uč. dom Maksimir

Noć knjige 2024.

Ovogodišnji travanj pomalo podsjeća na studeni - mjesec posvećen knjigama i znamenitim književnicima. Osim Dana hrvatske knjige i Svjetskog dana knjige i autorskih prava koji se obilježavaju svake godine 22. i 23. travnja 2024., ove godine 18. travnja, slavimo i 150 godina rođenja naše poznate književnice Ivane Brlić Mažuranić...

Pročitaj više icon
image description
Obavijest Uč. dom Maksimir

Dan europskih autora

Obilježavanje Dana europskih autora ima za cilj promicanje djela europskih pisaca, poticanje interesa za čitanje kod učenika te promoviranje lingvističke raznolikosti Europe. Cilj naše aktivnosti je upoznati učenike s raznolikošću i bogatstvom europske literature, a mali komadić tog kolača poslužiti ćemo u našoj knjižnici. Predstavit ćemo dio fonda naše knjižnice na stranom jeziku, učenici će na tabletu moći slušati audio knjige na tim jezicima te na Jezikomatu saznati zanimljive informacije o europskim jezicima. A sve to započinje 25.03.2024. godine i traje do kraja školske godine. Pozivamo sve učenike i djelatnike našeg doma da se priključe aktivnostima i tako obogate svoje znanje ili nam daruju knjigu na nekom od jezika koji nisu zastupljeni u našoj knjižnici.

image description
Obavijest Uč. dom Maksimir

Knjigom protiv nasilja

U sklopu programa „Knjigom protiv nasilja 2024“ , a da bi potakli učenike na čitanje i promišljanje općenito o temi nasilja kao i nasilja među tinejdžerima, učenici su odabrali tri knjige koje su predložili za čitanje u veljači i ožujku. Ovogodišnji favoriti su: Yrsa Sigurđardottir Oprost, Rosamund Lupton Tri sata i Rosa Ventrella Zli jezici. Prve dvije se bave temom vršnjačkog nasilja dok posljednja prati borbu mlade tinejdžerke koja živi u malome mjestu i za sebe želi drukčiju budućnost od one koju joj društvo proriče.

image description
Obavijest Uč. dom Maksimir

Zimski praznici

Prvi dio zimskih praznika za učenike bliži se kraju. Drugo polugodište počinje 8. siječnja 2024. godine, a Dom otvara vrata u nedjelju 7. siječnja 2024. godine u 15 sati.
Ovim putem želimo svim našim učenicima i njihovim obiteljima obilje zdravlja, sreće i uspjeha u 2024. godini.

image description
Vijest Učenički dom Maksimir

Božićni sajam

Nekome je sretno mjesto Božićno selo, nekome kuća na moru…A kakvi bi to sretno mjesto bilo kad ne bi bilo dobrih ljudi…i kolača? Razmišljajući i onima koji su izgubili svoje sretno mjesto u nemirnoj 2023. godini organizirali smo predbožićno druženje na temu „Pronađi svoje sretno mjesto“.

Pročitaj više icon
image description
Vijest Učenički dom Maksimir

Dan stare Pešće

„Preko puta škole bio je Naselak, a u Naselku sve kuće male..“ Tako Hrvoje Hitrec opisuje mjesto gdje su živjeli Smogovci. A u kvartu gdje je snimana ta poznata dječja serija gostovali smo u subotu i predstavili naš Dom.

Pročitaj više icon
image description
Vijest Učenički dom Maksimir

Orijentacijsko hodanje

Na “Dan učitelja”, troje naših učenika i odgajatelj Dodig, sudjelovalo je u projektu “Orijentacijsko hodanje” koji je organizirao Učenički dom Virovitica u prekrasnom ambijentu Ribnjak.

Pročitaj više icon
image description
Vijest Učenički dom Maksimir

Erasmus akreditacija

Na natječaju za dodjelu Erasmus + akreditacija za programsko razdoblje od 1.veljače 2023. do 31.prosinca 2027. godine, a koji je održan tijekom ove školske godine, našem Domu dodijeljena je akreditacija u području odgoja i općeg obrazovanja.

Pročitaj više icon