Izborni programi

Izborni programi – slobodne aktivnosti

PPočetkom nastavne godine, svaki naš učenik u svoje slobodno vrijeme, a prema osobnim sklonostima i potrebama, može sudjelovati u različitim aktivnostima koje se uvijek provode uz pozitivnu i zabavnu atmosferu s ciljem razvoja kognitivnih, socio-emocionalnih i kreativnih sposobnosti. Osnovne zadaće slobodnih aktivnosti su poticanje pozitivne međusobne komunikacije, razumijevanja i podrške među učenicima te stjecanje sposobnosti prihvaćanja poraza kao i poticanje traženja boljih rješenja, divergentnog promišljanja i kreativnog djelovanja učenika.
Prije svega, kroz kvalitetno organizirano druženje, razvijaju se pozitivna socijalna ponašanja: prijateljstvo, suradnja, uzajamno pomaganje, empatija, tolerancija kao i bolje razumijevanje drugoga i samog sebe, što je ujedno i najbolji put ka uspješnom samoostvarenju.

image description Šah je jedna od tradicionalnih aktivnosti kojom se učenici bave u našoj ustanovi te godinama postižu visoke rezultate na regionalnim i državnim natjecanjima.
Učeći svirati gitaru i pjevati pjesme iz suvremene domaće i strane pop i rock produkcije, članovi glazbene skupine formiraju mali domski glazbeni sastav koji redovito nastupa na županijskoj Domijadi te na prigodnim domskim domjencima kao i na raznim događanjima šire društvene zajednice.
Dramsko recitatorska skupina okuplja sve koji žele pokazati što znaju i mogu izraziti riječju i pokretom.
Likovna skupina okuplja samozatajne umjetnike i umjetnice i omogućuje im da se izrazile kroz slikarstvo.
Nogometna ekipa već godinama postiže zapažene rezultate na regionalnim i državnim natjecanjima.
Učenici koji vole slobodno vrijeme provoditi u teretani ili vježbajući pilates, kroz tjedan mogu vježbati pod stručnim vodstvom.
Osim igranja stolnog tenisa, pikada, kao i društvenih igara u igrariumu učenici se mogu baviti fotografiranjem i snimanjem događanja.
Osim programa koji se realiziraju u Domu, učenicima je tijekom godine na raspolaganju plivalište “Mladost”, kao i brojni organizirani posjeti muzejima, kazališnim i kino predstavama u Zagrebu.