Erasmus+ projekt „GrOW GREEN”

image description
icon Izborni program    icon 3

Erasmus+ projekt „GrOW GREEN”

Započeo je Erasmus+projekt Učeničkog doma Maksimir pod nazivom

GrOWGREEN „Održivi razvoj UD Maksimir“
Ove školske godine točnije rečeno 1.10. 2022. započeo je Erasmus+ projekt Učeničkog doma Maksimir pod nazivom GrOWGREEN – Održivi razvoj Učeničkog doma Maksimir. Projekt je financiran sredstvima programa Europske unije – Erasmus + i traje do 31.3. 2024. U rujnu je održan je sastanak Erasmus + tima na kojem su dogovorene aktivnosti koje će se poduzimati, podijeljena su zaduženja u okviru projekta, određen je način međusobne komunikacije, načini diseminacije, primjena projektnih rezultata te evaluacija projekta. Ravnateljica doma Zdravka Puljiz ujedno je i koordinatorica projekta, u provedbi projekta sudjeluje čitavo Odgajateljsko vijeće, a na mobilnosti odlaze četiri odgajateljice. Katarina Fruk pohađat će tečaj „Učenje temeljeno na projektima“, a koji će se održavati u Reykjaviku u terminu od 6.11. – 12.11. 2022. Nikolina Špoljar i Silva Kramer odlaze na edukaciju „Odgoj i obrazovanje za okoliš – učenje i djelovanje za bolju budućnost“, (Tenerife, 23.1. – 28.1. 2023.) Tea Lučić pohađat će tečaj „Kreativnost za budućnost: promicanje kritičkog mišljenja i rješavanja problema u učionici“, (Tenerife, 19.3. – 25.3. 2023.).
Ciljevi projekta:
Povećati razinu znanja i aktivnosti učenika u području održivog razvoja te negativnom utjecaju loših potrošačkih navika na klimatske promjene te se uključiti u provedbu Europskog zelenog plana.
Novim sadržajima i metodama poučavanja povećati kvalitetu odgojno-obrazovnih programa koji će doprinijeti povećanju motivacije, kreativnosti i broja učenika uključenih u aktivnosti.
Internacionalizacija ustanove kroz europske ekološke projekte i projektne aktivnosti.