Tjedan mozga u Maksimiru

image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
icon Izborni program    icon 3

Tjedan mozga u Maksimiru

I ove je godine Tjedan mozga u Učeničkom domu Maksimir obilježen vježbanjem vijuga u igri na otvorenom.

Igra „Traži se svjedok!“ inspirirana zagrebačkim coprnicama upregnula je sive stanice učenica i učenika učeničkih domova Dore Pejačević i Maksimir u potrazi Maksimirskim perivojem koji je postao poprište progona vještica, magije i nepravednih suđenja. Zadatak igrača je bio pronaći nestalog svjedoka koji će spasiti glavnu junakinju od lomače, a za to je bilo potrebno dešifrirati različite tajne poruke i vještičje recepte, brojati zmije i muhe i tražiti sakrivene lokote.

Osim treniranja mozga rješavanjem zagonetki učenici su mogli u skladu s ovogodišnjom nacionalnom temom Tjedna mozga Interakcija živčanog i probavnog sustava tijekom cijelog tjedna preispitati svoje prehrambene navike i na primjeru tjednog jelovnika naučiti koja je veza mozga i probavnog sustava, kako jogurtom popraviti raspoloženje i koja je hrana najbolja za učenje.

Tjedan je započeo preuzimanjem “Doze za mozak” odnosno vrećice orašastih plodova koji sadrže sve važne nutrijente za funkcioniranje mozga, a čija redovita konzumacija pozitivno utječe na sposobnost pamćenja i smanjuje rizik od propadanja kognitivnih funkcija u starosti.