Domijada

image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
icon Izborni program    icon 3

ŠČepali smo zlato i još mnogo toga! :-)

ZPiše Željko Dodig

Ponedjeljak 8.5.2023. Za mnoge učenike još jedan ponedjeljak, još jedan početak radnog tjedna. Međutim, za deset učenika Učeničkog doma Maksimir taj ponedjeljak nije ni po čemu običan. Oni su poharali prva mjesta na regionalnoj Domijadi! J Taj dugo očekivani dan napokon je osvanuo i krenulo je prvo iskustvo najljepšeg domskog natjecanja, državna Domijada i to u Rovinju! Zagreb nas je ispratio s oblacima i kišom, ali zato nas Rovinj dočekuje s prekrasnim proljetnim suncem punim veselog društva iz cijele Hrvatske. Amarin. Resort Amarin se zove bajkovito mjesto gdje smo smješteni. Po dolasku okrijepa, a onda i svečano otvarenje 46. državne Domijade. Ove godine organizator je Istočna Hrvatska. Iz svoje bogate kolekcije običaja Slavonci su sa svojim odgajateljima pripremili bogati program kako oni samo to znaju. Što da vam kažemo ples, pjesma i dobro raspoloženje. J Otvorena je 46. državna Domijada. Naša natjecanja su predviđena za sutra ujutro. Ostatak dana koristimo za upijanje ljepote Istre, za nova upoznavanja i druženja. Kakvi smo samo mi sretnici! Kao pravi sportaši i umjetnici završili smo prvi dan puni dojmova u svojim apartmanima na vrijeme, jer znamo da je san najbolji prijatelj za odmoran duh i tijelo.
Svjesni da smo samim dolaskom u Rovinj već uspjeli. Ujutro krećemo u nove izazove. Svatko u svoju arenu. J Oko podneva u pauzi kao po dogovoru smo se sreli na prekrasnoj rivi i razmijenili iskustva prvoga dijela natjecanja. Djevojke koje su nas predstavljale na Multimedijalnoj izložbi svojim rukotvorinama čekale su ocjenu žirija i opušteno s odgajateljicom Fruk koristile prekrasne dijelove grada za slikanje i duge uspomene. Stolnotenisači su pobijedili prve dvije utakmice pod budnim okom odgajateljice Rezo i s nestrpljenjem očekivali nastavak. Šahisti u prvom dijelu s polovičnim uspjehom, ali ipak s velikim očekivanjem u završnici. Uz kavu ili sok u obližnjem kafiću s odgajateljem Dodigom prikupljaju koncentraciju i analiziraju odigrano i buduće protivnike. Nakon pauze poželjeli smo si sreću i krenuli u završnice.
Neizvjesnost su prve otklonile djevojke. Iako žiri nije pročitao Maksimir, razočaranju nije bilo mjesta, jer ipak smo u prvih pet u državi! Uskoro izlaze stolnotenisači i oko vrata se nešto njiše! Ma bravooo, to je medalja i pehar za 3. mjesto! Izlaze šahisti vidno iscrpljeni, ali osmijeh i veselje ne mogu sakriti! Nešto se sjaji oko njih. Ma bravoo, ŠČepali smo zlato!!! Čestitke ekipa!! Slikanje i čestitanje se spojilo sa zatvaranjem državne Domijade. U ritmu moderne glazbe zatvaranje 46. državne Domijade se pretvorilo u pravi tulum! Sutra nakon doručka i pospremanja apartmana krenuli smo našim busevima nazad. I baš kad smo krenuli, vidi slučajnosti počela je padati kiša. Shvatili smo da nam je Rovinj poklonio dva prekrasna sunčana proljetna dana baš kao da nam poručuje vratite nam se opet. Dragi naši, ovo je samo dio slika i pisma kako nam je bilo. Neprocjenjive uspomene vam ne možemo prenijeti, jer one su duboko pohranjene u naša sjećanja. Ono što možemo poručiti jest da ćemo dati sve od sebe i obećati Rovinju da se vidimo i iduće godine!
Čestitamo Katji Daić, Hani Ćosić, Petri Burić, Karlu Kolaku, Davidu Kolaku, Nikoli Antolčiću, Josipu Kapetaniću, Ivanu Martiću, Marku Mrinjeku i Martinu Pilašu!