Dragi učenici, poštovani roditelji i svi zainteresirani,

DOBRO DOŠLI na stranice Učeničkog doma Maksimir!

Namjera nam je upoznati vas s našim prostorom, socijalnom kulturom, odgojno-obrazovnim radom i svim ostalim sadržajima koje nudimo učenicima u želji da im život u Domu bude što ugodniji, korisniji i zanimljiviji. Nalazimo se na izvrsnoj lokaciji u blizini centra grada, parka Maksimir, sportskih terena Svetice, autobusnog i željezničkog kolodvora.
Osnovni razlog dolaska učenika u učeničke domove jest uspješno pohađanje i završetak željene srednje škole, a u suradnji s roditeljima i razrednicima nastojimo im pomoći u tome. Odgajatelji svakodnevno prate njihovo učenje i školski napredak, pomažu im očuvati i unaprijediti zdravlje, razviti kreativnost te ih kognitivno i socio-emocionalno osnažiti. Za dodatnu pedagošku podršku brinu pedagoginja i ravnateljica Doma. U bilo kojoj situaciji naši učenici nisu sami, o njima brinemo 24 sata.
Nudimo raznovrsnu, ukusnu i zdravu prehranu, a s puno razumijevanja brinemo i o posebnim prehrambenim potrebama kao što su: bezglutenska prehrana, celijakija, vegetarijanska prehrana i dr. Nudimo uslugu pranja i peglanja rublja u domskoj praonici, a učenici imaju mogućnost i samostalnog korištenja perilice i sušilice rublja.
Ističem da u našem Domu svaka učenička soba ima svoju kupaonicu, posjedujemo odlično opremljenu teretanu u kojoj vježbaju pod budnim okom stručnog trenera, prekrasno uređenu i bogatu knjižnicu, ugodne prostorije za druženje i učenje te lijepi vrt."Njegujući duh solidarnosti, tolerancije, pravednosti, odgovornosti, uzajamnog poštovanja i pomoći trudimo se postići poticajno i pozitivno ozračje za sve učenike i zaposlenike u našem Domu.""

ravnateljica Zdravka Puljiz, dipl. pedagoginja

image description